Select Page

PRIVACY NOTICE

I GENERAL INFORMATION

1.1. We are W RADIO MEDIAGROUP DOO, a company for broadcasting radio programs (hereinafter: W Radio or We), which, among other things, conceived and designed the radio application, i.e. web site (hereinafter: Application).

1.2. When you use our Application, W Radio processes your personal data, and since we are committed to privacy, we pay special attention to the processing of personal data.

1.3. When processing personal data, we respect the principles of processing: i) lawfulness, fairness and transparency; ii) purpose limitation; iii) data minimization; iv) accuracy; v) storage limitation; vi) integrity and confidentiality; as well as vii) accountability.

1.4. This Notice on the processing of personal data is intended to provide you with information about how we process, that is, how we collect, use, disclose, transfer and store your personal data when you use our Application.

1.5. This Notice on the processing of personal data contains information about how W Radio processes your personal data in accordance with the Law on Personal Data Protection of Republic of Serbia („Official gazette of RS“, no. 87/2018) and in accordance with the Regulation ( EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council of April 27, 2016 on the protection of natural persons in relation to the processing of personal data and on the free movement of such data and on the repeal of Directive 95/46/EC (“GDPR”) when using and maintaining Applications.

II OUR CONTACT INFORMATION

2.1. Our contact details are: W RADIO MEDIAGROUP DOO BEOGRAD, Plitvička street, no. 1b, Belgrade, e-mail: mirkovicz@gmail.com

III MEANING OF TERMS

personal data all information related to a natural person whose identity is determined or determinable, directly or indirectly
personal data processing any action or set of actions performed with personal data or their sets, automated or non-automated, such as collection, recording, sorting, grouping, i.e. structuring, storing, matching or changing, disclosure, viewing, use, disclosure by transmission, i.e. delivery, duplication, dissemination or otherwise making available, comparison, restriction, deletion or destruction
user natural person, or representative of the company, who has registered as a user on the Application
controller W Radio or another natural or legal person, i.e. a government body that independently or together with others determines the purpose and method of processing and is responsible for processing your personal data
processor natural or legal person, that is, an authority that processes personal data on behalf of the controller
recipient natural or legal person, i.e., a government body to which personal data has been disclosed, regardless of whether it is a third party or not, another handler or processor
regulations in the field of personal data protection GDPR and Serbian Law on Personal Data Protection

IV WHICH PERSONAL DATA WE PROCESS, FOR WHICH PURPOSES, ON WHAT LEGAL BASIS AND WHAT IS RETENTION PERIOD

4.1. Users – natural persons:

  • For the purpose of Application registration, we process your e-mail, username and password, i.e. data for accessing Facebook, Google or TikTok if you decide to log in through these platforms, on the basis of taking steps at the request of the data subject prior to entering into a contract (Art. 6, para. 1, point b of the GDPR; Art. 12, para. 1, point 2 of the Law); We keep this data until the registration process is completed. When you log in via Facebook, Google or TikTok, we receive your email, username and password from these platforms;
  • For the purpose of Using the Application, we process your e-mail, username and password, on the basis of performance of the contract (Art. 6, para. 1, point b of the GDPR; Art. 12, para. 1, point 2 of the Law). We store this data for the duration of your account;
  • For the purpose of Receiving a voucher for the goods and services of our business partners, we process your name and surname; gender; date of birth; religion; country or region; town; address; favorite genre of music; sections (sports, medicine, etc.); favorite occupations, on the basis of your consent (Art. 6, para. 1, point a of the GDPR; Art. 12, para. 1, point 1 of the Law), with the fact that we process data on religion based on your explicit consent (Art. 9, para. 2, point a) of the GDPR; Article 17, para. 2, point 1 of the Law). We process this data until you withdraw your consent, that is, for the duration of your account;
  • For the purpose of Sending the Newsletter, i.e. notifications, we process your e-mail, on the basis of your consent (Art. 6, para. 1, point a of the GDPR; Art. 12, para. 1, point 1 of the Law). We process this data until you withdraw your consent, that is, for the duration of your account;
  • For Marketing purposes, for the purpose of Better functionality and personalization when using the Application, and for the purpose of Analytics in order to further develop and adjust the Application, we process your IP address and cookie data, on the basis of your consent (Art. 6, para. 1, point a of the GDPR; Art. 12, para. 1, point 1 of the Law). We process this data until you withdraw your consent, that is, for the duration of your account.

4.2. Representatives of business users:

  • For the purpose of Registration on the Application, we process your name and surname, username and e-mail as a representative of the company, on the basis of taking steps at the request of the data subject prior to entering into a contract (Art. 6, para. 1, point b of the GDPR; Art. 12, para. 1, point 2 of the Law). We store this data for the duration of the account.

4.3. You can find more about how we process cookie data in our Cookie Notice.

V WHO ARE RECIPIENTS OF PERSONAL DATA (WITH WHOM WE SHARE YOUR PERSONAL DATA)

5.1. First of all, we would like to inform you that we do not sell or disclose in any other way the personal data collected in the above manner, except as described in this Notice on the processing of personal data.

5.2. Our application W Radio was developed by the company BOOPRO TECHNOLOGY DOO based in Niš, which also provides technical support during application maintenance, and is considered a processor in terms of personal data protection regulations, and thus a recipient of personal data.

5.3. If you agree to the processing of your data for analytical or statistical purposes, we also share personal data with Google Inc. since we use its tools for the stated purposes.

5.4. For the purpose of sending newsletters, i.e. notifications about news, we use the company’s services for sending e-mails.

5.5. If your behavior on the Application has elements of illegal activities or a criminal act, we may share your personal data with the competent state authorities for the purpose of sanctioning such behavior and/or criminal prosecution.

5.6. Finally, if we eventually share your personal data with another recipient, we will always ensure that they act according to our instructions, applying the highest standards of personal data protection, and we will update this Notice on the processing of personal data so that you can become familiar with Who did we share your data with and why?

VI TRANSFER OF PERSONAL DATA TO OTHER COUNTRIES

6.1. How we use tools from the company Google LLC, whose servers are located in Ireland, Great Britain and the United States of America, we transfer to another country.

6.2. When personal data is transferred to another country, the transfer is made on the basis of appropriate safeguards, i.e., by applying adequate measures in accordance with regulations in the field of data protection.

6.3. If we eventually transfer your personal data outside the territory of the Republic of Serbia, we will take all necessary steps to ensure that you are provided with at least the same level of protection of personal data as in the Republic of Serbia, i.e. that the transfer of such personal data is in accordance with all positive regulations of the Republic of Serbia, and we will update this Privacy Policy in order for you to become familiar with where we transfer personal data.

VII YOUR RIGHTS REGARDING PERSONAL DATA PROCESSING

7.1. In connection with the processing of personal data, you exercise the following rights in accordance with the Personal Data Protection Act and the GDPR:

  • right of access,
  • the right to correction and addition,
  • the right to erasure,
  • right to restriction of processing,
  • the right to data portability,
  • the right to object (when the processing of your personal data is based on a legitimate interest, or for direct marketing purposes).

7.2. If you file an objection, we are obliged to stop processing your personal data, unless there are legal reasons for the processing that outweigh your interests, rights or freedoms or are related to the submission, exercise or defense of a legal claim. Where you object to processing for direct marketing purposes, the personal data shall no longer be processed for such purposes

7.3. You can submit a request for the exercise of rights to the e-mail address mirkovicz@gmail.com and by mail to the address of our headquarters.

7.4. We are obliged to act on your request within 30 days, which period can be extended by another 60 days in justified cases, about which you will be informed in a timely manner. Acting on your requests to exercise your rights is completely free of charge.

7.5. At the same time, you can submit a complaint to the Commissioner at any time if you believe that the processing of personal data does not comply with the current regulations in the field of personal data protection. The Commissioner’s contact details are: Bulevar kralja Aleksandra no. 15, Belgrade, email address office@poverenik.rs, phone: +381 11 3408 900.

7.6. Submitting a complaint to the Commissioner does not affect the possibility of protecting your rights by initiating appropriate judicial or administrative proceedings.

VIII CONSENT AND WITHDRAWAL OF CONSENT

8.1. When we process your personal data on the basis of consent, providing personal data for the stated purposes is completely voluntary, it is not a legal or contractual condition, nor is it a prerequisite for using the Application, but by providing it you can have additional benefits from using the Application.

8.2. You can withdraw the consent you gave when registering for our Application at any time and you can do the same by canceling your user account.

8.3. Consent for the purpose of functionality and personalization when using the Application, as well as for analytical purposes, can be found in our Cookie Notice.

8.4. In any case, you can revoke your consent by submitting a request for revocation via the e-mail address: mirkovicz@gmail.com and by mail to the address of our headquarters.

8.5. We point out that the withdrawal of consent does not affect the admissibility of processing that was carried out on the basis of consent before the withdrawal.

IX OBLIGATION TO PROVIDE PERSONAL DATA

9.1. Providing your e-mail, password and username is mandatory if you want to register and use the Application. If you do not provide these data, you will not be able to register on our Application.

X CHANGES TO THE PRIVACY NOTICE

10.1. W Radio reserves the right to update, supplement, change and/or adjust this Personal Data Processing Notice at its sole discretion.

10.2. If there is a change to this Notice, you will be notified in a timely manner of the changes through a notification that we will send to you before such changes take effect.

XI FINAL PROVISIONS

11.1. This Notice on the processing of personal data, as well as any changes to it, is published on the application, i.e. website of W Radio.

11.2. Last version: 08.02.2024.

BY CHECKING THE BOX NEXT TO THE NOTICE ON THE PROCESSING OF PERSONAL DATA, THE USER CONFIRMS THAT HE/SHE HAS READ AND UNDERSTAND ALL OF THE ABOVE MENTIONED

OBAVEŠTENJE O OBRADI PODATAKA O LIČNOSTI

I OPŠTE INFORMACIJE

1.1. Mi smo W RADIO MEDIAGROUP DOO, privredno društvo za emitovanje radio programa (u daljem tekstu: W Radio ili Mi), koje je, između ostalog, osmislilo i dizajniralo radio aplikaciju, odnosno internet strancu (u daljem tekstu: Aplikacija).

1.2. Kada koristite našu Aplikaciju, W Radio obrađuje Vaše podatke o ličnosti, a s obzirom da smo posvećeni privatnosti, posebnu pažnju obraćamo na obradu podataka o ličnosti.

1.3. Kada vršimo obradu podataka o ličnosti, poštujemo načela obrade i to: i) zakonitost, poštenje i transparentnost; ii) ograničenje u odnosu na svrhu obrade; iii) minimizacija podataka; iv) tačnost; v) ograničenje čuvanja; vi) integritet i poverljivost; kao i vii) odgovornost za postupanje.

1.4. Ovo Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti ima za cilj da Vam pruži informacije o tome kako obrađujemo, odnosno kako prikupljamo, koristimo, otkrivamo, prenosimo i skladištimo Vaše podatke o ličnosti kada koristite našu Aplikaciju.

1.5. Ovo Obaveštenje o obradi podataka o ličnost sadrži informacije o tome kako W Radio obrađuje Vaše podatke o ličnosti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije („Službeni glasnik RS“ br. 87/2018) („Zakon“) i Uredbom (EU) 2016/679 Evropskog parlamenta i saveta od 27. aprila 2016. o zaštiti fizičkih lica u odnosu na obradu podataka o ličnosti i o slobodnom kretanju takvih podataka i o stavljanju direktive 95/46/EZ van snage („GDPR“) prilikom korišćenja i održavanja Aplikacije.

II NAŠI KONTAKT PODACI

2.1. Naši kontakt podaci su: W RADIO MEDIAGROUP DOO BEOGRAD, ul. Plitvička br. 1b, Beograd, e-mail: mirkovicz@gmail.com

III ZNAČENJE POJMOVA

podaci o ličnosti sve informacije koje se odnose na fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv, neposredno ili posredno
obrada podataka o ličnosti svaka radnja ili skup radnji koje se vrše sa podacima o ličnosti ili njihovim skupovima, automatizovano ili neautomatizovano, kao što su  prikupljanje, beleženje, razvrstavanje, grupisanje, odnosno strukturisanje, pohranjivanje, upodobljavanje ili menjanje, otkrivanje, uvid, upotreba, otkrivanje prenosom, odnosno dostavljanjem, umnožavanje, širenje ili na drugi način činjenje dostupnim, upoređivanje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje
korisnik fizičko lice, odnosno predstavnik pravnog lica, koje se registrovalo kao korisnik na Aplikaciji
rukovalac W Radio ili drugo fizičko ili pravno lice, odnosno organ vlasti koji samostalno ili zajedno sa drugima određuje svrhu i način obrade i koji je odgovoran za obradu Vaših podataka o ličnosti
obrađivač fizičko ili pravno lice, odnosno organ vlasti koji obrađuje podatke o ličnosti u ime rukovaoca
primalac fizičko ili pravno lice, odnosno organ vlasti kome su podaci o ličnosti otkriveni, bez obzira da li se radi o trećoj strani ili ne, o drugom rukovaocu ili obrađivaču
propisi iz oblasti zaštite podataka o ličnosti GDPR i srpski Zakon o zaštiti podataka o ličnosti sa podzakonskim aktima

IV KOJE PODATKE O LIČNOSTI OBRAĐUJEMO, U KOJE SVRHE, PO KOM PRAVNOM OSNOVU I KOJI JE ROK ČUVANJA PODATAKA O LIČNOSTI

4.1. Korisnici – fizička lica:

  • U svrhu Registracije na Aplikaciju, obrađujemo Vaš e-mail, korisničko ime i lozinku, odnosno podatke za pristup Facebook-u, Google-u ili TikTok-u ukoliko se odlučite prijaviti preko ovih platformi, a po osnovu preduzimanja radnji, na zahtev lica na koje se podaci odnose, pre zaključenja ugovora (čl. 6. st. 1 tč. b GDPR-a; čl. 12. st. 1 tč. 2 Zakona). Ove podatke čuvamo do okončanja postupka registracije. Kada se prijavljujete preko Facebook-a, Google-a ili TikTok-a, tada od ovih platformi dobijamo Vaš e-mail, korisničko ime i lozinku;
  • U svrhu Korišćenja Aplikacije, obrađujemo Vaš e-mail, korisničko ime i lozinku, po osnivu izvršenja ugovora (čl. 6. st. 1 tč. b GDPR-a; čl. 12. st. 1 tč. 2 Zakona). Ove podatke čuvamo za vreme trajanja Vašeg naloga;
  • U svrhu Dobijanja vaučera za robe i usluge naših poslovnih partnera, obrađujemo Vaše ime i prezime; pol; datum rođenja; veroispovest; zemlju ili region; grad; adresu; omiljeni žanr muzike; rubrike (sport, medicina i sl.); omiljena zanimanja, po osnovu Vašeg pristanka (čl. 6. st. 1 tč. a GDPR-a; čl. 12. st. 1 tč. 1 Zakona), s tim da podatak o veroispovesti obrađujemo na osnovu Vašeg izričitog pristanka (čl. 9. st. 2 tč. a GDPR-a; čl. 17. st. 2 tč. 1 Zakona). Ove podatke obrađujemo do povlačenja pristanka, odnosno za vreme trajanja Vašeg naloga;
  • U svrhu Slanja Newsletter-a, odnosno obaveštenja o novostima, obrađujemo Vaš e-mail, po osnovu pristanka (čl. 6. st. 1 tč. a GDPR-a; čl. 12. st. 1 tč. 1 Zakona). Ove podatke obrađujemo do povlačenja pristanka, odnosno za vreme trajanja Vašeg naloga;
  • U Marketinške svrhe, u svrhu Bolje funkcionalnosti i personalizacije prilikom korišćenja Aplikacije, i u svrhu Analitike u cilju daljeg razvoj i prilagođavanja Aplikacije, obrađujemo Vašu IP adresu i cookie podatke, po osnovu pristanka (čl. 6. st. 1 tč. a GDPR-a; čl. 12. st. 1 tč. 1 Zakona). Ove podatke obrađujemo do povlačenja pristanka, odnosno za vreme trajanja Vašeg naloga.

4.2. Predstavnici poslovnih korisnika:

  • U svrhu Registracije na Aplikaciju, obrađujemo Vaše ime i prezime, korisničko ime i e-mail kao predstavnika kompanije, po osnovu preduzimanja radnji, na zahtev lica na koje se podaci odnose, pre zaključenja ugovora (čl. 6. st. 1 tč. b GDPR-a; čl. 12. st. 1 tč. 2 Zakona). Ove podatke čuvamo za vreme trajanja naloga.

4.3. Više o tome kako obrađujemo cookie podatke, možete naći u našem Obaveštenju o kolačićima.

V KO SU PRIMAOCI PODATAKA O LIČNOSTI (SA KIM DELIMO VAŠE PODATKE O LIČNOSTI

5.1. Najpre želimo da Vas obavestimo da ne prodajemo, niti na bilo koji drugi način otkrivamo podatke o ličnosti prikupljene na gore navedeni način, osim kako je opisano u ovom Obaveštenju o obradi podatataka o ličnosti.

5.2. Našu aplikaciju W Radio izradila je kompanija BOOPRO TECHNOLOGY DOO sa sedištem u Srbiji, koja vrši i tehničku podršku prilikom održavanja aplikacija, te se ista smatra primaocem podataka o ličnosti.

5.3. Ukoliko pristanete na obradu Vaših podataka u analitičke, odnosno statističke svrhe, podatke o ličnosti delimo i sa kompanijom Google Inc. budući da njegove alate koristimo u navedene svrhe.

5.4. Za potrebe slanja newslettera, odnosno obaveštenja o novostima koristimo usluge kompanije za slanje e-mailova.

5.5. Ukoliko Vaše postupanje na Aplikaciji ima elemente nedopuštenih aktivnosti ili krivičnog dela, Vaše podatke o ličnosti možemo podeliti i sa nadležnim državnim organima u cilju sankcionisanja takvog ponašanja i/ili krivičnog gonjenja.

5.6. Najzad, ukoliko eventualno budemo delili Vaše podatke o ličnosti još nekom primaocu, uvek ćemo osigurati da isti postupaju prema našim uputstvima, uz primenu najviših standarda zaštite podataka o ličnosti, a ovo Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti ćemo ažurirati kako biste se i Vi upoznali sa kime sve smo podelili Vaše podatke i zbog čega.

VI PRENOS PODATAKA O LIČNOSTI U DRUGE DRŽAVE

6.1. Kako koristimo alate od  strane kompanije Google LLC, čiji se serveri nalaze u Irskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, vršimo prenos u drugu državu.

6.2. Kada se podaci o ličnosti prenose u drugu državu, prenos se vrši na osnovu primerenog nivoa zaštite, odnosno primenom adekvarnih mera u skladu sa propisima u oblasti zaštite podataka.

6.3. Ukoliko eventualno budemo prenosili Vaše podatke o ličnosti van teritorije Republike Srbije, preduzećemo sve neophodne korake kako bismo osigurali da Vam je obezbeđen minimum isti nivo zaštite podataka o ličnosti kao i u Republici Srbiji, odnosno da je prenos tih podataka o ličnosti u skladu sa svim pozitivnim propisima Republike Srbije, a ovu Politiku privatnosti ćemo ažurirati kako biste se i Vi upoznali gde vršimo prenos podataka o ličnosti.

VII VAŠA PRAVA U VEZI SA OBRADOM PODATAKA O LIČNOSTI

7.1. U vezi sa obradom podataka o ličnosti ostvarujete sledeća prava u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i GDPR-om:

  • pravo na pristup,
  • pravo na ispravku i dopunu,
  • pravo na brisanje,
  • pravo na ograničenje obrade,
  • pravo na prenosivost podataka,
  • pravo na prigovor (kada se obrada Vaših podataka o ličnosti zasniva na legitimnom interesu ili u svrhu direktnog marketinga).

7.2. Ukoliko podnesete prigovor, dužni smo da prekinemo sa obradom Vaših podataka o ličnosti, osim ako postoje zakonski razlozi za obradu koji pretežu nad Vašim interesima, pravima ili slobodama ili su u vezi sa podnošenjem, ostvarivanjem ili odbranom pravnog zahteva. Ako podnesete prigovor na obradu za potrebe direktnog oglašavanja, podaci o ličnosti ne mogu se dalje obrađivati u takve svrhe.

7.3. Zahtev za ostvarivanje prava možete da podnesete na adresu elektronske pošte mirkovicz@gmail.com i putem pošte na adresu našeg sedišta.

7.4. Dužni smo da postupimo po Vašem zahtevu u roku od 30 dana, koji rok može biti produžen za još 60 dana u opravdanim slučajevima, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni. Postupanje po Vašim zahtevima za ostvarivanje prava je potpuno besplatno.

7.5. Istovremeno, u svakom trenutku možete podneti pritužbu Povereniku ako smatrate da obrada podataka o ličnosti nije u skladu sa važećim propisima iz oblasti zaštite podataka o ličnosti. Kontakt podaci Poverenika su: Bulevar kralja Aleksandra br. 15, Beograd, adresa elektronske pošte office@poverenik.rs, telefon:+381 11 3408 900.

7.6. Podnošenje pritužbe Povereniku ne utiče na mogućnost da zaštitu svojih prava ostvarite i pokretanjem odgovarajućeg sudskog ili upravnog postupka.

VIII PRISTANAK I OPOZIV PRISTANKA

8.1. Kada obrađujemo Vaše podatke o ličnosti na osnovu pristanka, davanje podataka o ličnosti za navedene svrhe je potpuno dobrovoljno, ne predstavlja zakonski ili ugovorni uslov, niti je preduslov za korišćenje Aplikacije, već davanjem istog možete imati dodatne benefite od korišćenja Aplikacije.

8.2. Pristanak koji ste dali prilikom registracije na našu Aplikaciju možete povući u bilo kom trenutku i isto možete učiniti ukidanjem Vašeg korisničkog naloga.

8.3. Pristanak za svrhu funkcionalnosti i personalizacije prilikom korišćenja Aplikacije, kao i za analitičke svrhe, možete pogledati u našem Obaveštenju o kolačićima.

8.4. U svakom slučaju, pristanak možete opozvati i podnošenjem zahteva za opoziv putem e-mail adrese: mirkovicz@gmail.com i putem pošte na adresu našeg sedišta.

8.5. Ukazujemo da opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva.

IX OBAVEZNOST DAVANJA PODATAKA O LIČNOSTI

9.1. Davanje Vašeg e-mail-a, lozinke i username-a je obavezno ukoliko želite da se registrujete i koristite Aplikaciju. U slučaju nedavanja ovih podataka, nećete moći da se registrujete na našu Aplikaciju.

X IZMENE OBAVEŠTENJA O OBRADI PODATAKAO LIČNOSTI

10.1. W Radio zadržava pravo da po sopstvenom nahođenju ažurira, dopunjava, menja i/ili prilagođava ovo Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti.

10.2. Ukoliko dođe do promene ovog Obaveštebha, bićete blagovremeno obavešteni o nastalim promenama kroz obaveštenje koje ćemo Vam poslati pre nego što takve izmene stupe na snagu.

XI ZAVRŠNE ODREDBE

11.1. Ovo Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti, kao i sve njene izmene, objavljuje se na aplikaciji, odnosno web stranici W Radio.

11.2. Poslednja verzija: 08.02.2024.

OZNAČAVANJEM KUĆICE PORED OBAVEŠTENJA O OBRADI PODATAKA O LIČNOSTI KORISNIK POTVRĐUJE DA JE ISTU PROČITAO I RAZUMEO SVE GORE POMENUTO