mockimage

Izložbom „Golden Wheel“ napravljen prvi korak ka socijalnom preduzeću

12:20 • 18.04.2024

U prostorijama „Impact Hub“ u Beču organizovana je završna izložba u sklopu „Erasmus+“ projekta“ „Golden Wheel“ koja ima za cilj jačanje osoba sa invaliditetom i formiranje socijalnog preduzeća otvorenog za sve.

Izložbu je organizovala Mila Glišović, saradnica i prijatelj „W Media grupe”, sa svojim udruženjem “Moveo“, koje razvija održive projekte za osobe sa invaliditetom.

Na izložbi su predstavljeni unikatni predmeti radjeni od Murano stakla koje su proizveli članovi udruženja osoba sa invaliditetom.

Tokom kreativne radionice članovi udruženja upoznali su se sa veoma kompleksnom tehnikom izrade predmeta od stakla u vatri.

Cilj projekta bio je da se kroz kreativni rad osnaže pojedinci sa invaliditetom i da se pruži prilika za dalje inkluzivno preduzetništvo.

„Golden Wheel“ predstavlja prvi korak ka formiranju socijalnog preduzeća koje će biti otvoreno za sve.

„Danas sam se sa radošću odazvao pozivu moje drage prijateljice Mile Glišović da posetim izložbu unikatnih, ručno radjenih predmeta od stakla koje su njene kolege i saradnici iz udruženja „Moveo“ napravili u sklopu „Erasmus+“ projekta pod nazivom „Golden Wheel“. Cilj projekta bila je afirmacija i osnaživanje kreativnog rada osoba sa invaliditetom, a meni je bilo posebno zadovoljstvo da posetim dogadjaj sa ovako humanom porukom“, rekao je suvlasnik „W Media grupe“ Zoran Kalabić.